Összeszedték a gyerekek mobiljait, miközben a tóban keresték az eltűnt gyereket

Vízbe fulladt a Szent-Anna tónál egy gyerekcsoport egyik tagja 07.16-án kedden. A hirtelen támadt, de rövid ideig tartó rossz időben mindenki kisietett a partra, egy fiú kivételével. Ami utána történt, legalább annyira szörnyű, mint maga a haláleset: a bizonytalanságban maradt gyerekektől elvették a mobiltelefonjukat, hogy ne terjesszenek bizonytalan információkat és az autóbuszból nézték végig a búvárok és a rendőrség megérkezését, ténykedését.

Az esőtől elázott gyerekeket először a buszra sem engedték fel, merthogy „vizes, koszos” lesz a busz.

Órákkal később adták vissza a mobiltelefonjaikat, akkor már sok nem fogadott hívás, aggódó üzenet volt sokuknál. A gyerekek mellett ott álltak a tanárok, hogy figyeljék ki, mit, hogyan mond a telefonba. Későbbi elmondásuk szerint éles ellentétek feszültek a felelősségteljes és az elhallgatós magatartást tanúsító tanárok között.

A szülők egy része rájött, hogy baj történt, de sokuk nem tudta, hogy most akkor az ő gyereke halt-e meg. A tanárok egy verzióban vázolták a gyermekeknek, hogy valójában az elhunyt kisfiú maga tehet arról, hogy így járt. Azt is sugallták, hogy a diáktársai tehetnek róla, akik nem figyeltek rá. A mai napon körbement a telefon a szülők között, hogy csak meg ne lássák a híreket és a kommenteket a gyermekek, mert végleg összezuhanhatnak.

A rendőrségi vizsgálat megkezdődött, felelős egyenlöre nincsen, de már így sokat rombolt az ügy, mert visszatartották az információkat.